Recepție în cinstea celebrării Zilei Naționale a Kuweitului

Marți 25 februarie 2020 a fost sărbătorită Ziua Națională a Kuweitului la hotelul J.W. Marriott din capitala, eveniment organizat de E.S. dl. Talal Mansour Alhajeri, ambasador al Statului Kuweit în România, la care a participat și președintele UCTR, Fildis Reșit. Această recepție marchează ziua în care șeicul Abdullah Al-Salem Al-Sabah a urcat pe tron ​​în 1950. Ziua națională a Kuweitului este sărbătorită întotdeauna pe 25 februarie.

Istoria Zilei Naționale a Kuweitului

Kuweitul a fost inițial stabilit ca un mic sat de pescuit în timpul secolului al XVII-lea. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, poziția strategică a Kuweitului ia permis să înflorească și să devină un centru comercial principal și un centru de construcție a barcilor în regiune.

În 1756, familia Al-Sabah a devenit conducătoarea Kuweitului, punand bazele dinastiei care continuă până astăzi.

În 1899, în loc să se confrunte cu o conducere directă exercitata de Imperiul Otoman, șeicul Mubarak “cel Mare” a fost de acord că Kuweitul va deveni un Protectorat Britanic, Marea Britanie oferind in schimb protecție navală Kuweitului, permițând Marii Britanii să-și controleze afacerile externe in zona.

La 19 iunie 1961, Kuweitul a devenit independent odata cu sfârșitul protectoratului britanic, iar șeicul Abdullah Al-Salim Al-Sabah a devenit Emir.

În mod normal, majoritatea țărilor își sărbătoresc ziua națională în aceeași zi în care și-au câștigat independența. În Kuwait, aceasta ar fi însemnat ca Ziua Națională să fi fost pe 19 iunie.

De fapt, prima sărbătoare a Zilei Naționale a avut loc la această dată în 1962. Ziua Națională a fost mutată la 25 februarie, marcând data la care șeicul care era la putere în timpul independenței. Seicul Abdullah Al-Salem Al-Sabah a venit la putere în 1950.