Ziua Naționala a Republicii Bulgaria

Ziua Naționala a Republicii Bulgaria, împreuna cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Bulgaria in Romania E.S. Dl. Todor Ivanov Churov

Relații bilaterale

Relațiile României cu Republica Bulgaria se află la un nivel foarte bun, fiind bazate pe un dialog politico-diplomatic consistent, la toate nivelurile politice și pe tematici diverse, inclusiv printr-o  cooperare strânsă în plan european, regional și sectorial.

În 2019, cele două state au celebrat 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Formatul de întâlniri în cadrul Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt (ședința comună a celor două Guverne)  consolidează relația de cooperare bilaterală, prin identificarea atât a problemelor sensibile, cât și a parametrilor de dezvoltare a cooperării bilaterale în perspectivă. Cu prilejul celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de cooperare la nivel înalt dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Bulgaria (29 martie 2019) a fost adoptată  Declarația Comună care stabilește parametrii pentru continuarea cooperării bilaterale și trasează cadrul de acțiune pentru consolidarea colaborării în plan bilateral, regional, european și internațional.