Ziua Internațională a Femeiilor

Multumesc tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente la evenimentul organizat de Uniuniunea Culturală a Tătarilor din România cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor la Luxor Ballroom Colonadelor din Constanța. Uniunea Culturală a Tătarilor din România (UCTR) a organizat gratuit acest eveniment în semn de apreciere și respect pentru femeile din comunitatea tătară.

Tătăroicele joacă un rol important atât în plan familial, educațional cât și în cel cultural. Aceste evenimente nu pot avea loc prin acordarea unei atenții speciale femeilor în anumite perioade ale anului. Pentru ca aceasta să producă efecte pozitive este necesară o implicare serioasă, de aceea vom promova cât mai multe femei pentru că ele reprezintă baza dezvoltării comunității tătare.

Dacă în acest an au participat aproximativ 400 de femei, la anul ne dorim să repetăm această figură dar într-un format mai mare deoarece tot mai mulți tătari se alătură UCTR-ului, văzând că lucrurile merg către o direcție corectă pentru etnia nostră. După 30 de ani este timpul să ieșim la lumină, avem proiecte care ajută la conservarea și promovarea identității etniei tătare din România, facem pași mari pentru realizarea lor și avem sprijinul autorităților locale și centrale.

Este timpul să ieșim din întuneric, să lucrăm pentru conservarea etniei noastre, nu pentru interesele anumitor grupuri. Dobrogea este un model mondial de conviețuire interetnică iar comunitatea tătară a contribuit și va contribui deplin la dezvoltarea economico-social-culturală a României.

Fildis ReșitPreședinte UCTR